WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn van start! Als het goed is zitten de eerste twee trainingsweken erop voor iedereen. In deze blog zullen wij, Jeltje Loomans en Sjoerd Huis in ’t Veld, ons even voorstellen aan de hand van een paar vragen. Dan heb je een beeld bij de mensen achter de Heuvelrug 100 challenge en Sport & Support. 

Wat is Sport & Support?
Sport & Support focust zich op persoonlijke ondersteuning op het gebied van een gezonde en duurzame leefstijl. Dat doen we door leefstijl programma’s aan te bieden, individuele trainingsprogramma’s te schrijven voor atleten en het organiseren van vijf challenges per jaar, waaronder de Heuvelrug 100.

Wat is mountainbiken voor jou?
Jeltje: Voor mij is mountainbiken het tegenovergestelde van saai. Ook al heb je een trail al vaker gereden, het is elke keer anders. De ondergrond verschilt met droogte of regen, het bos kan in de bloei staan waardoor je bochten minder goed kan doorzien of door de herfst ligt de trails vol bladeren. Er is altijd wel wat te leren. Ik ben niet zo van de bikeparks, hoge sprongen en truckjes maar vind ik het leuk om aan te zetten naar beneden. Voor mij is de rush om de bochten zo perfect mogelijk aan te snijden en zo min mogelijk te remmen.
Sjoerd: Passie! De ideale combinatie van fysieke inspanning, sensatie, uitdaging en genieten van natuur. Mijn voorkeur gaat uit naar snelle, technische trails en geniet steeds meer van het avontuur tijdens lange tochten!

Wat was je eerste mountainbike en wat is je huidige mountainbike? 
Jeltje: Ik ben door Sjoerd aangestoken met het mountainbike virus, weer eens een positieve mention van een virus… Dus toen onze relatie begon duurde het niet lang of de eerste mountainbike stond in de garage: de Merida Big 9, een hardtail. Tegenwoordig zie je mij met een big smile op de trails op de Cube Stereo 120 SLT van 2020. 
Sjoerd: De eerste mountainbike was een Univega Flyte 800. Dierbare herinneringen aan fietsen over de Zeeuwse duinen en spelen op zelf gemaakte crossbaantjes. Alles ging kapot aan die fiets en is uiteindelijk gestolen bij het station. Mijn huidige fietsen zijn een CUBE Stereo 150 SLT 2020 en een CUBE Stereo Hybrid 140 SLT 2021. Ja, 100% ebike fan! Deze fietsen zijn voor mij de ideale combinatie voor wat ik zoek in het mountainbiken. Ik kan er prima rondjes mee rijden over de Nederlandse trails en als ik opzoek ben naar meer sensatie zijn ze meer dan geschikt voor ruiger terrein en meer airtime. 

Wat is je mooiste herinnering op de fiets?
Jeltje: Voor mij is de dierbaarste herinnering op de fiets toch eentje van héél vroeger. Samen met mijn broertje en zus groeide wij op in Lichtenvoorde en naast onze basisschool was een bmx baan. Na schooltijd waren wij op onze gewone fietsen over het baantje aan het crossen, en dan was natuurlijk het leukst om vanaf de start hard naar beneden te sjezen.
Sjoerd: Sunshine Coast, British Columbia, Canada 2017. Een maand lang rondreizen in een camper met Jeltje en de vetste trails van BC rijden. Tijdens een tocht op de Sunshine Coast kwamen we de legendarische Coastal Crew en Thomas Vanderham tegen. Na een cool gesprek zijn we uitgenodigd in hun bikepark om samen te rijden en hebben we de dag van ons leven gehad!

Wat is je favoriete trail?
Jeltje: Wij wonen op de Utrechtse Heuvelrug dus hebben alle mooie trails voor het uitzoeken hier. Voor mij is het begin van Rhenen toch wel iets wat gelijk omhoog komt bij deze vraag dus ik ga voor Rhenen.
Sjoerd: Een duidelijke favoriete trail heb ik niet, ik heb wel een waslijst aan favoriete stukjes voor elke trail. Als ik écht zou moeten kiezen is het Hoge Ginkel op de Utrechtse Heuvelrug. Klimmen, flow en techniek samen in een mooi stukje natuur!

Heb je vragen over je trainingsschema, hartslagzones of overige? Laat het ons dan weten!
Vind jij het leuk om je voorbereidingen te delen? Dan kan dat op Instagram via @sport.en.support met #Beweegreden en #Heuvelrug100 en op Strava via de club Beweegreden.