OLYMPISCHE TRIATHLON

Sport & Support ondersteunt klanten op het gebied van een gezonde en duurzame leefstijl. Daarnaast is het onze missie om zoveel mogelijk mensen aan te zetten om in beweging te komen. Daarom hebben wij #BEWEEGREDEN gestart, vijf sportieve challenges per jaar met ieder een voorbereiding van acht weken. Het hebben van een doel helpt om gemotiveerd in beweging te blijven en dat willen wij laten zien. Sportevenementen worden mondjesmaat weer georganiseerd maar wij nemen de touwtjes in handen en gaan voor de 3e challenge van het jaar.

De zomer staat voor de deur en met de Olympische Spelen belooft het een mooie sportzomer te worden. De Spelen in Tokio staan vooralsnog gepland van 23 juli tot en met 8 augustus. Dit is voor ons dé motivatie om op 8 augustus de uitdaging aan te gaan om een Olympische afstand triathlon te volbrengen. De afstanden zijn: 1,5km zwemmen, 40km fietsen, en 10km hardlopen. Triathlon is de ultieme test voor je uithoudingsvermogen en skills in verschillende disciplines. Het is nog maar een jonge sport, 100 jaar geleden werd de eerste triathlon georganiseerd in Frankrijk. Pas in 1974 werd voor het eerst het woord triathlon gebruikt voor een wedstrijd met de slogan: Run, Cycle, Swim. Sinds de Olympische Spelen van 2000 in Sydney is deze sport een spectaculair onderdeel van het programma.

Het was een droom voor Jeltje om een volledige triathlon te doen (3,8km zwemmen, 180km fietsen, marathon hardlopen). Met een korte en intensieve voorbereiding van 6 maanden is ze 2e geworden van haar leeftijdsgroep op het Europees Kampioenschap bij de Challenge in Madrid in 2018. Wij gaan ons voorbereiden met 3 trainingen in de week, lopen, zwemmen en fietsen. Met de basisconditie die is opgebouwd door de voorgaande challenges van #BEWEEGREDEN zullen er helemaal klaar voor zijn op 8 augustus 2021.

De Olympische Triathlon challenge is geen wedstrijd of evenement. Het is een persoonlijke uitdaging voor iemand die een triathlon uit wilt lopen of wilt trainen voor een snelle tijd.
Spreekt dit verhaal jou aan? Heb jij ook zin in een uitdaging? Neem dan contact met ons op zodat wij je kunnen helpen bij het bereiken van je sportieve doelen!