METHODE

“JE TAAK IS EENVOUDIG, DE UITVOERING UITDAGEND EN HET RESULTAAT DUURZAAM.”

De prioriteit voor het veranderen van een gewoonte ligt bij het stellen van eenvoudige en haalbare doelen. Door de eenvoud kost het je weinig energie waardoor het volhouden makkelijker voelt. Dit is cruciaal in het veranderen van je leefstijl. Vaak overschat je wat je kan bereiken op korte termijn en onderschat je wat je kan bereiken op lange termijn. 

De uitdaging is het eenvoudig en consistent houden. Je kent het wel, gemotiveerd stel je een doel, gaat fanatiek van start, maar bent niet weerbaar voor een tegenslag of afleiding en voor je het weet val je terug in je oude patroon. Het in kaart brengen van valkuilen en het maken van een actiegerichte planning helpen bij het voorkomen van opgeven en uitstellen. Om progressie te blijven boeken zal het programma je blijven uitdagen.

Langzaam maar zeker sluipen er gezonde routines in je leven. De combinatie van kleine doelen halen en progressie ervaren zorgt voor plezier, zelfvertrouwen en motivatie. De succesbeleving bij jouw verandering is wat het duurzaam maakt. 

BEWEGING
Het is wetenschappelijk bewezen dat voldoende beweging goed is voor lichaam én geest. Door voldoende te bewegen ga je je haast vanzelf beter voelen. Er komen tijdens het bewegen hormonen vrij die jou een goed gevoel geven. Het is goed voor je gewicht, bloeddruk, spieren, botten en bloedsuikers. Daarnaast kan het de kans verlagen op hart- en vaatziekten. Meer bewegen is stress-verlagend, je komt makkelijker en meer uitgerust uit bed. Je kan je beter concentreren, waardoor je op meerdere fronten beter functioneert.

VOEDING
De afgelopen jaren zijn we bewuster geworden van wat wij eten. In gezonde voeding zitten essentiële stoffen. Deze hebben invloed op jouw functioneren, zowel lichamelijk als geestelijk. Gezonde voeding is beter te verteren, waardoor het lichaam minder energie kwijtraakt aan de verwerking ervan. Hierdoor blijf je energieker. Tot slot heeft voeding ook invloed op jouw verdere leven. Ongezonde voeding, met name te veel onverzadigde vetten en suikers, zijn aanjagers van diverse ziekten en chronische aandoeningen.

ONTSPANNING
In de huidige maatschappij word je voortdurend blootgesteld aan zaken die spanning en stress opleveren. Je lichaam zal deze spanning proberen te verwerken door je zenuwstelsel te activeren en hormonen aan te maken. Maar als de spanning blijft aanhouden dan raak je uit balans. Ontspanning is dan ook essentieel om hiermee om te gaan. Je doet een reset van jouw lichaam en geest. Ontspannen kan op vele manieren, waarbij je tijd maakt voor jezelf. Je kan ook ontspannen door jezelf te verwennen met een goede massage.

UITDAGING
Wij vinden het belangrijk dat je jezelf uitdaagt. Dat kan van alles zijn: koud douchen, een sportief doel, to do lijstjes afwerken of minder schermtijd. Het overwinnen van belemmerende overtuigingen en weerbaar worden voor kleine stressoren zorgt voor een groei aan zelfvertrouwen en motivatie. Het stellen van uitdagende maar haalbare doelen zijn hierbij cruciaal. De succesbeleving bij jouw veranderende leefstijl geeft het een duurzaam karakter.