#8 OP NAAR DE FINISH!

Zondag is het zo ver, dan lopen wij de trailrun van 21km. Onze eerste challenge van dit jaar en de doop van Sport & Support. Het ontbreken van evenementen, toernooien en competities was de aanleiding voor #BEWEEGREDEN. In deze onzekere tijd missen wij een doel om naar toe te werken, een extra prikkel om in beweging te komen. Had jij net als wij af en toe geen zin om hard te lopen of te wandelen maar ben je toch gegaan, dan een dikke schouderklop voor jou! Je hebt gekozen voor de weg met weerstand en 99% van de tijd heb je hier geen spijt van. Ergens aan beginnen is vaak de grootste horde en als je eenmaal bezig bent ben je moeilijk te stoppen. Even niks aan je hoofd, het ritme van je passen, frisse lucht en natuur om je heen. Sommige noemen het flow of  ‘runners high’, een staat van zijn dat veroorzaakt wordt door het hormoon endorfine. Bij een langdurige inspanning maakt het lichaam dit hormoon aan, het werkt pijnverlagend en wekt een gevoel van euforie op. Dit is wat sport ook verslavend kan maken.

Voor ons staat er nog één zware intervaltraining op het programma en dan zijn wij er klaar voor. Deze doen wij op woensdag in plaats van donderdag zodat ons lichaam meer hersteltijd heeft voor zondag. Wij merkten de laatste tijd allebei dat wij vermoeider raakten. Dit kwam vooral door de winterse omstandigheden waardoor wij een kleine wintersport vakantie in eigen land hadden. Het was té leuk om te schaatsen, mountainbiken en lange wandelingen te maken. Echter, in combinatie met de intensieve trainingen zitten we nu op ons limiet. Het is nu belangrijk om te realiseren dat het trainen erop zit. Wij gaan goed voor ons lichaam zorgen zodat wij zondag uitgerust aan de start staan. Dat doen wij door gezond te eten; weinig suikers en verzadigde vetten, veel groente en fruit, zo’n 8 à 9 uur slaap per nacht en nog twee goede rek en strek sessies te doen. 

Vandaag hebben wij een deel van de route gefietst om te controleren of er geen boswerkzaamheden bezig zijn. Mocht je het GPX bestand van onze route willen, neem dan contact met ons op. 

PS. Doe jij mee met #BEWEEGREDEN? Elke afstand wordt gestimuleerd! Laat ons weten wat jij loopt door middel van een bericht via het e-mailadres op de website of ons te taggen op Instagram. Let’s start a movement!!

Training 1 op woensdag

Intervaltraining van ±1 uur.

 • 15 min warmlopen in HR Z2-3 met 3 korte versnellingen.
 • Daarna 2 series van 3x 1000m
 • Na elke 1000m is de rust 200m joggen
 • Na elke serie is de pauze 400m joggen.
 • Richttijd 1000m is 4:30
 • Hartslag naar Z4-5.
 • Daarna 15 min uitlopen in HR Z1-2. 

Training 2 op de dag voor de race 

Duurloop

 • Ontspannen lopen voor 30 min in HR Z2-3 met 5 korte versnellingen van 50m

Na elke training

 • 2×20 sec Kuit rekken links en rechts.
 • 2×30 sec Hamstrings rekken. 
 • 2×20 sec Bovenbeen rekken links en rechts.