#3 DEELNEMERS AAN HET WOORD

#BEWEEGREDEN heeft als missie om mensen in beweging te brengen door middel van een sportieve uitdaging. De triathlon challenge heeft iets losgemaakt bij Wietse en Joop. Zij vertellen hieronder over hun beleving van de dag en de voorbereiding.

Wietse:
Wat ooit begon als een ietwat onbezonnen idee, is op 10 augustus 2021 warempel gerealiseerd: mijn goede vriend Joop en ik hebben samen een kwart triathlon voltooid! Sinds eind maart hebben we ons voorbereid met de persoonlijke coaching, de trainingssessies en de uitdagende trainingsschema’s van Jeltje en Sjoerd van Sport & Support. Het begon in het vroege voorjaar met zwemmen in de Lek met natte sneeuw, en intervaltrainingen op de fiets met hagel en wind tegen, en dat was even doorbijten, maar gelukkig werd het water daarna warmer en het weer een stuk beter – maar ik heb van iedere minuut genoten, weer of geen weer. Het parcours dat Jeltje & Sjoerd hadden uitgezet voor de triathlon was prachtig: zwemmen in de Honswijkerplas (een zij-arm van de Lek), vervolgens 45km via de Lekdijk naar Wijk bij Duurstede en vervolgens langs de prachtige Langbroekerdijk naar Houten, en tenslotte een rondje hardlopen in de groene strook om Houten. En het ging als een zonnetje (nou ja, de laatste kilometers waren een beetje taai…). Kortom: dit is een aanrader voor iedereen! En ik loop volgend jaar zeker weer een triathlon!

Joop:
GEEF JEZELF EEN ZETJE CADEAU
Heb jij nog onuitgesproken ambities, een bucket list, uitdagingen die je aan zou willen gaan?  Hier is mijn advies: spreek ze uit! Het is een beetje als de actie van Veilig Verkeer Nederland; “Ben je BOB, zeg het hardop”. Je uitspreken is eigenlijk al de helft van het werk en zet je op het goede spoor. Als mensen van je voornemen weten kun je niet meer terug. Zo liet ik mij tijdens een etentje met vrienden ontvallen dat het doen van een triatlon mij erg leuk leek. Met een halve marathon net achter de rug en veel plezier in fietsen moest het toch lukken om ook dat zwemmen voor elkaar te krijgen. Voor ik het wist liep ik op een zaterdagochtend in februari samen met Wietse, de gastheer van die avond, in Amsterdam een gespecialiseerde triatlon winkel uit met tri-suit, zwemwetsuit, zwemplankje, zwembril en zwemboei onder onze armen. We hadden “plotseling” een trainingsapp, een trainingsschema en een zwemplek in de Lek en bij het Henschotermeer. Er was geen weg meer terug, maar dat was ook niet nodig want door de subtiele appjes van Jeltje en de trainingen met Jeltje en Sjoerd werd het steeds leuker en makkelijker. Op mijn verjaardag in augustus, een van de weinige zonnige dagen deze zomer, hebben Wietse en ik samen de kwarttriatlon gedaan en uitgelopen. Geen wereldtijd maar wel een wereldprestatie en een persoonlijk wereldrecord. Ik ben nu al hard aan het nadenken wat ik het volgende etentje zal laten vallen. Een ding is zeker, ik moet ervoor zorgen dat Jeltje en Sjoerd het horen. Dat gaat het zeker gebeuren!
Bedankt voor de begeleiding bij deze triatlon uitdaging en ik zie nu al uit naar………..!